Voices of Science

Har du lyst til at indgå i et fællesskab med en masse andre unge, der deler dine interesser? Voices of Science er et positivt fælleskab for dig, der er nysgerrig på naturvidenskabens verden. Her kan du dele dine tanker og interesser ved at besvare spørgsmål direkte fra din bærbare, smartphone eller tablet. Ved at sende os dine svar på de spørgsmål, vi stiller, hjælper du os med at styrke interessen for naturvidenskab, inspirere og motivere børn og unge i hele landet. Du kan oprette din profil herHvis du allerede har en profil, kan du logge ind på den her.

Det er let at komme i gang!

Når du har registreret dig på Voices of Science, får du mulighed for at besvare det spørgsmål, vi har lagt til dig på din profilside. Du kan besvare spørgsmål fra din bærbare computer, smartphone eller tablet.

Hvis du er logget ind, kan du besvare spørgsmålet fra din brugerside.

Opret profil  |  Login

Ambassadør

Freja brænder for naturvidenskab. Hør hende besvare spørgsmålet: ‘Hvad var dit yndlingsfag i folkeskolen?’. Hun har optaget sit svar med sin bærbare computer direkte fra vores hjemmeside. Det kan du også gøre.

Hvis du er logget ind, kan du besvare spørgsmålet fra din brugerside.

Opret profil  |  Login

Et positivt fællesskab

Voices of Science er et online fælleskab til dig, der interesserer dig for videnskab, teknologi, ingeniørarbejde eller matematik. Det er samtidig et netværk, der har til formål at få flere til at interessere sig for naturvidenskabens verden. Her kan du gå på opdagelse og blive inspireret af unge, der brænder for naturvidenskab. Vi ønsker at fremme naturvidenskabelig almendannelse og styrke interesse, viden og kompetencer inden for naturvidenskab og teknologi blandt børn, unge og befolkningen i Danmark generelt. Du kan oprette din profil herHvis du allerede har en profil, kan du logge ind på den her.

Kom godt i gang.

Et sikkert miljø. Voices of Science er et alternativ til eksisterende sociale netværk. Vi er en non-for-profit. Vi sælger ikke din data, og det materiale, du lægger op, tilhører dig. Du kan til hver en tid slette din profil og dit materiale. Vi lægger vægt på at skabe et positivt rum, hvor du kan blive inspireret og inspirere andre.

Lav en profil

Din profil.

Din profilside. Fra din profilside kan du se de videoer, du allerede har lavet. Det er også her, vi lægger de spørgsmål, vi løbende tilrettelægger til dig. Og det er også fra din profilside, at andre med de samme interesser som dig, kan kontakte dig.

Gå til din profil

Del din stemme med verden.

Din stemme er vigtig. Har du lyst til at inspirere andre unge i hele Danmark? Det har du mulighed for ved at besvare vores spørgsmål, vi har tilrettelagt til dig. Det ligger klar til dig på din profilside.

Send os din Voice

Din egen stemme

Girls in Science. Vi har brug for at få flere piger vælger at gå en naturvidenskabelig eller teknisk vej. Der kan være flere forskellige grunde til, at der er uddannelser, der tiltaler piger mere end drenge og omvendt. Piger kan have lavere selvtillid og mindre erfaring med sådanne fag, både på grund af f.eks. stereotype forestillinger om pigers præstationer inden for og interesse for fysik, kemi og matematik. Hos Voices of Science arbejder vi på at nedbryde de fordomme, der står i vejen for at flere piger kan forfølge deres interesser inden for STEM bl.a. ved brug af rollemodeller. Her kan du høre, hvorfor Josefine Vartiainens yndlingsfag i folkeskolen var naturvidenskabelige. 

Ambassadører.

Vi er stolte af vores Voices of Science-ambassadører, der står sammen om at slå et slag for de naturvidenskabelige fag. De fem unge forskere arbejder direkte med den naturvidenskabelige forskning og teknologiske udvikling. De har samtidig vist, at deres idéer kan omsættes til handling i den virkelige verden, og at de — selvom, at de er unge — kan gøre en forskel. Vi er helt sikre på, at unge forskere fra hele landet som rollemodeller, kan inspirere en ny generation af science-interesserede børn og unge.

Freja Christensen

Freja svarer i sin Voice spørgsmålet: ‘Hvad var dit yndlingsfag i folkeskolen?’. Frejas har forsket i og produceret en ny indedragt til brandmandsuniformen. Hun har fundet tekstiler, der passer præcis til formålet, og programmeret et program, arduino, som styrer seks temperatur- og fugtighedssensorer.

Josefine Vartiainen

Josefine besvarer i sin Voice bl.a. spørgsmålet: ‘Hvad går dit forskningsprojekt ud på?’ Josefine har udviklet et intelligent plaster, der kan hjælpe patienter under angstanfald og samtidig styrke udredningsarbejdet for den enkelte.

Klaes Vincent Lenbroch

‘Den forunderlige natur bag svampen Ophiocordyceps unilateralis’. Dette er navnet på Klaes’ forskningsprojekt, der fik ham i finalen i ‘Unge Forskere’. Det startede egentlig med, at han faldt over information om svampen, der bliver kaldt Zombie-svampen’ på nettet

Signe Søndergaard Høgh

Signe har selv fundet frem til en håndgribelig løsning på, hvordan man holder operationsudstyr rent i den 3. verden kun ved hjælp af ting, man kan finde i en hver husholdning. Hør Signe fortælle om, hvad der motiverer hende og hvad hendes projekt handler om.

Magnus Quade Oddershede

‘Hvad er din største bedrift i livet?’. Sidste år vandt Magnus Quaade Oddershede guld til EUCYS – også kaldet EM i science – foran 150 andre europæiske unge fordelt på 100 projekter. Derfor vil det måske overraske dig, hvordan Magnus besvarer spørgsmålet.

Yasmin El-Youssef

Yasmin besvarer i sin Voice spørgsmålet: ‘Hvad går dit forskningsprojekt ud på?’. Yasmin El Youssef bruger fedtstofferne i æbler til at fremstille en creme, der strammer huden og på den måde modvirker rynkende hud.

 

Er du klar?

Voices of Science er et online socialt netværk, hvor du kan komme i kontakt med andre, der deler dine interesser. Har du mod på at kaste dig ud i det? Du kan oprette din profil herHvis du allerede har en profil, kan du logge ind på den her. Når du er logget ind, kan du se og høre, hvordan andre besvarer interessante spørgsmål. Hvis du bliver inspireret, har du mulighed for at besvare det samme spørgsmål. 

Et personligt projekt. Voices of Science handler om at finde svar på de spørgsmål, du endnu ikke har fået stillet eller fundet svar på. Ved at besvare de spørgsmål, vi stiller, kan du blive klogere på dig selv og samtidig hjælpe andre med at finde deres egen stemme. Du kan samtidig selv blive inspireret ved at se og høre, hvordan andre besvarer de samme spørgsmål.

Et sikkert miljø. Voices of Science er et alternativ til eksisterende sociale netværk. Vi er en non-for-profit. Vi sælger ikke din data, og det materiale, du lægger op, tilhører dig. Du kan til hver en tid slette din profil og dit materiale. Vi lægger vægt på at skabe et positivt rum, hvor du kan blive inspireret og inspirere andre.

Skab kontakter. Voices of Science giver dig mulighed for at skabe kontakt til en masse andre – både dem, du deler interesser med og med dem, der kan inspirere dig til nye interesser. Når du har lyttet til en Voice, som har fanget din interesse, kan du kontakte personen bag filmen.

Et kor af stemmer. Med din hjælp, vil vi bidrage til at flere i Danmark tager uddannelser inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Virksomhederne mangler medarbejdere med de kvalifikationer og kvinder er underrepræsenteret inden for området. I en verden der bliver stadig mere teknologisk funderet, har vi brug for, at både piger, drenge og unge mænd og kvinder kan betjene og tage del i udviklingen af ny teknologi. 

Spørgsmål.

Voices of Science adskiller sig på mange måder fra andre sociale netværker. Den største forskel er vel nok, at du svarer på spørgsmål, vi stiller dig. Det gør du fra din profilside og ved brug af dit kamera på din computer, din tablet eller smartphone. Spørgsmålene er meget forskellige, men det vigtigste er, at du svarer præcis som du har lyst til. Voices of Science handler nemlig om at finde sin egen stemme.

 

Det er let at blive en del af fællesskabet.
Her er nogle eksempler på, spørgsmål, du måske bliver stillet.

Del din stemme med verden.

Hos Unge Forskere er vores hovedopgave at finde, anerkende og udfordre naturvidenskabelige talenter og at styrke den naturvidenskabelige identitet blandt børn og unge. Vi ser et stort potentiale i denne platform, hvor børn og unge, der interesserer sig for naturvidenskab, kan styrke deres selvfortælling, træne deres evne til at formidle deres viden og dele deres begejstring for naturvidenskaben med andre unge. Derfor ser vi store muligheder i vores samarbejde med Voices of Europe. Deres digitale redskab vil netop kunne tilbyde vores ‘unge forskere’ en tryg ramme, hvor de på en nyskabende facon kan dele deres interesser og viden, og på den måde inspirere flere unge til at vælge en science-uddannelse og -karrierevej.

Denmark-no-Katrine-Bruhn-Holck-e1502880639423-300x300
Katrine Bruhn Holck Programleder for Unge Forskere, Astra

Voices of Science giver en stemme til vores unge forskere og hjælper med at inspirere næste generation af forskere.

kul_Willerslev
Eske Willerslev Professor, Centre for Geogenetics, University of Copenhagen Professor, Prince Philip Chair of Ecology and Evolution, University of Cambridge Member of Voices of Europe’s Advisory Board

Ikke alle unge mennesker føler, at de har en stemme. Men ved at stille dem de rigtige spørgsmål, kan deres vigtige stemmer fremkaldes. Det er helt afgørende for alle mennesker at føle, at de bliver hørt. Men det er mindst ligeså afgørende for os som samfund. STEM-fagene har fået større betydning for vores hverdag og i vores arbejde - og alt tyder på, at det i fremtiden får endnu større betydning. Det stiller større krav til de kompetencer, vores børn og unge skal have. Derfor er det afgørende, at de unge bliver hørt, og at de kan motivere og inspirere hinanden, så flere vælger STEM-fagene til.

Voices-Video
Thomas Wiben Jensen Lektor på Institut for Sprog og Kommunikation, Syddansk Universitet og medlem af Voices og Europes advisory board siden 2019.

Hjælp os med at dele budskabet om Voices of Science. Det kan du gøre ved at dele denne side med dine venner, så de også kan blive en del af fælleskabet.